16 червня 2017

Хоббіти на Хортиці – шок

Хоббітів на Хортиці обіцяють запустити зусиллями артистів та меценатів - у рамках фестивалю старт-арт.

Цими днями у місцевій пресі повідомлялось, що з ініціативи очільника облдержадміністрації Костянтина Бриля, його заступника з гуманітарних питань Едуарда Гугніна та за підтримки Кабміну розпочаті роботи з оновлення головної пам’ятки Запоріжжя – острова Хортиці. В рамках даного процесу 14 червня під головуванням директора Департаменту культури, туризму, національностей та релігій Владислава Мороко відбулась нарада тимчасовою регіональної групи з питань подальшого розвитку Національного заповідника "Хортиця". На цій нараді презентували кілька проектів, за одним з яких пропонується створити унікальний екопарк "Долина хоббітів" та проведення фестивалю стріт-арт. Ініціатор цього проекту в Facebook повідомив, що перший об’єкт "Долини хоббітів" вже є – це "Криниця закоханих". А також запросив артистів та меценатів, щоб створити "Долину хоббітів" власними силами та за власний кошт. Один з прихильників цього проекту вже зголосився безкорисно висадити в "Долині хоббітів" алею декоративних яблунь.
Ця інформація шокувала краєзнавців, істориків та й просто містян, яким небайдужа Хортиця.
Перш за все, Хортиця – Національний заповідник, що ні історично, ні будь-яким іншим боком з хоббітами не пов’язаний, так само, як з декоративними яблунями та тому подібним.
Максим Остапенко, директор Національного заповідника "Хортиця", підтвердив, що проект "Долина хоббітів" із заповідником не узгоджували. Залишається сподіватись, що хоббіти на Хортицю не проникнуть. У Запоріжжі достатньо місця, приміром в парках, де можна проводити фестивалі стріт-арту з хоббітами та алеями дикоративних яблунь.

Опубліковано на biznesoblast.com

Немає коментарів: