21 вересня 2022

210-й день… Зоряний хлопчик малює війну


У нашого зоряного хлопчика Макса сьогодні день народження. Святкував він своє одинадцятиріччя у колі друзів – із запорізькими журналістами і рятувальниками. У подарунок отримав іграшкового Патрона, наплічник і смаколики.


У запорізькому Центрі журналістської солідарності Макс (Максим Бровченко) розповів про своє захоплення астрофізикою – про зорі і планети, галактики і Всесвіт, що він, незважаючи на свій юний вік, вивчає і багато знає. А ще – змалечку малює космос. Тут же, у журналістському центрі, були виставлені і його картини. Щоправда, переважна більшість картин Макса тепер про війну. Як стверджує його мама Оксана, початок повномасштабного вторгнення росіян Макс відчув напередодні 24 лютого, відтоді змінив і тему малюнків. На  багатьох картинах можна впізнати контури його рідного міста Бердянська, наразі окупованого російськими загарбниками.

Одну з його перших картин про війну сьогодні купила спілка журналістів. Макс продає свої малюнки, а кошти переказує на потреби армії. Передана сума уже сягнула ста тисяч гривень.

До речі, влітку Максим Бровченко став лауреатом президентської акції "Діти-рятувальники - герої війни". Значно посприяло тому, щоб талановитого хлопчика помітили, Головне управління ДСНС України у Запорізькій області, яке дбайливо опікується й донині.

Макс мріє повернутися в рідний Бердянськ і відновити роботу обсерваторії, а ще мріє про козу. Бо, каже, який космос без кози, і назве її Чорнобая. Але це вже після нашої перемоги над російськими загарбниками.











Немає коментарів: