21 липня 2017

Вечір на Хортиці, коли коні з ніг валяться


Коні не тільки лягають на землю, бо так, певно, прохолодніше, а ще й співають від задоволення. Вечорі повітря таке ж тепле, як й вдень, ще й наповнене ароматами сонцем розпеченого різнотрав’я.

Приводом зануритись у цю липневу вечірню спеку та на кілька годин забути про проблеми – був день Перуна, що, за стародавнім календарем, припадає на 20 липня. У цей день традиційно вечорі запорізька громада Руського православного кола вшановувала Громовержця на древньому святилищі, що на Брагарні, одному з найвищих пагорбів острова. Тож, підгадав собі час так, щоб ще й пару годин погуляти на самоті Хортицею.
Так склалось, що останні два місяці у мене не було такої можливості, й ось, нарешті трохи відпочив та навіть дещо фотографував…







Вуж-рибалка. А точніше, невеличкий, молоденький вужик. Й рибка у нього також маленька. Він витяг її на берег та повечеряв.




Безсмертники на Савутиній скелі вже відцвітають. Втім, все ще своїми блакитно-бузковими квітами зливаються з небом…











Верховний Волхв Світовит Пашник розпочав обряд вшанування Перуна фронтовою статистикою зі зведення штабу АТО за 19-20 липня: 9 загиблих, 11 поранених, ще один 20 липня потрапив у полон. Рідновіри та містяни, серед яких, до речі, були й АТОвці, пом’янули загиблих та закликали покровителя воїнів Перуна укріпити їх у боротьбі з ворожою ордою.





Два коня було на Брагарні. Це, так розумію, актори кінного театру приїхали на них на вшанування Перуна. Поки народ під удари тулумбаса водив хороводи, коні підспівували. А один, певно, відчув себе зовсім комфортно та розлігся на траві.



2 коментарі:

Galyna сказав...

Прекрасно! І кінь валявся на траві. У мене на малій батьківщині безсмертниками цмин називають, скучила я за ним, до речі...

Петро Олійник сказав...

:-) про коня навіть не подумав, й дійсно - і кінь валявся у траві...