04 травня 2014

Запорізький Майдан вшанував загиблих патріотів у Одесі


Народу зібралося недуже багато. Чимало людей задіяні на блог-постах тощо, тому прийти на традиційний недільний Майдан змогли далеко не всі. Крім того, як на мене, певна кількість городян поки що не усвідомлюють, що відбувається, або ж вони – «колоради»…
Власне, це й непокоїть, зважаючи на події у Одесі. Адже, зокрема, у Запоріжжі й досі не розставлені крапки над «і» у справі «26 січня», коли під орудою можновладців міліціонери разом з «тітушками» били, доганяли та добивали майданівців. Керівники та виконавці цього побоїща продовжують обіймати свої посади. Разом з тим, комуніст, нардеп міськради вимагає притягти до кримінальної відповідальності городян за «колорадів у тісті» (13 квітня запоріжці закидали яйцями і борошном сепаратистів, від чого ті буквально були вкриті тістом).



Запоріжжя за останні два місяці майже повністю вбране у жовто-блакитні стяги. Держустанови – то само собою. Мешканці міста вивішують жовто-блакитні прапори на своїх балконах і у вікнах, на автомобілях.
Спочатку була проблема – ніде було придбати держпрапор. Тож, за справу взялися місцеві бізнесмени – почали шити і навіть роздавати безплатно. Хто хотів, платив, скільки міг.
Сьогодні на Майдані бізнесмен, що на фото, продавав – за ціною собівартості, по 20 гривень. Охочих купити було дуже багато.


Майдан уже закінчився, коли дівчата стали роздавати календарі з Ляшком. (На Майдані у нас не ведеться партійна агітація.) Одній з дівчат кажу:
– Краще б ви вила роздавали!
– Наступного разу будуть і вила! – жартома відказує та.
– Тільки ж зважте, ті вила мають бути вогнестрільними! Бо ж, як ви розумієте, єслі шо, то тепер їстівна зброя не пройде, яйця й борошно подорожчали…

До речі, свого часу допомагав дідусеві збирати колорадських жуків. Ми їх кидали у відро з керосином і палили. Дідусь казав, що лише давити нема сенсу, розведеться ще більше.

Немає коментарів: