29 березня 2016

«Солдатські матері» відправили на фронт лазню


Це не просто лазня, а шикарний банно-пральний комплекс, запевняє директор запорізького благодійного фонду «Солдатські матері» Людмила Пєчуріна. Лазня оснащена парилкою, пральною машиною і душовою. Є насос та підігрів. Корпус добре утеплений, може витримати до 30 градусів морозу.


Майстрував її майже рік у Василівці тамтешній волонтер Олег Попов. Він переробив стареньку машину під лазню. А все необхідне для неї збирали всім миром: волонтери та бізнесмени – за сприянням «Солдатських матерів».


Олег – волонтер, ремонтує автомашини військових. Зазвичай, поки рихтує машини, пропонує хлопцям помитися в його домашній лазні. Якось солдати сказали: ось-би нам таку лазню на фронт. Тоді Олег й вирішив зібрати автолазню, і щоб не гірше, аніж домашня.
«Це не тільки моя особиста заслуга. У мене трирічний син, і я хочу, щоб він жив у мирі», - зізнається Олег, і дякує всім, хто відгукнувся і посприяв, особливо жителям Василівського району, які допомогли зібрати запчастини для авто.
Лазня сьогодні поїхала під Мар’їнку, що на Донеччині, належатиме 14-й окремій механізованій бригаді. «Крім того, київські волонтери у додачу до цієї лазні передали чотири тони пральних засобів», - каже Людмила Пєчуріна.
Запорізькі «Солдатські матері» тепер мають намір зібрати ще парочку таких автолазень для фронтовиків, на передову.


Олег з батьком Анатолієм.

Немає коментарів: