11 жовтня 2018

Хортиця. До шароварщини додалось ще одне лихо – коні


Шкода і коней, і Хортицю…

Хортиця - це ж не якийсь "ленд", не парк розваг, а національний заповідник. Втім, нинішнє керівництво на сраку падає, доводить, що на Хортиці була січ… Насправді, ця брехня "годує" заповідник. Жодної січі – військового штабу - на Хортиці ніколи не було.
Хортиця – святиня. Й такою була у всі часи і народи, аж поки сюди не вдерлися кацапи… Загарбники перетворили святиню у шаровароленд
Те ж саме стосується й коней. Під "дахом" заповідника кмітливі бізнесмени на конях катають туристів за шалені гроші…
Коні "на волі" у степовій частині острова нищать унікальну тутешню флору, рідкісні та червонокнижні рослини…
…Уже під кінець моєї сьогоднішньої мандрівки Хортицею цілувався з кіньми.
Перед тим, як вийти на зупинку, одягався. Витягав з торби кохвту та куртку. Неподалік паслися коні. Угледивши, що я мотузуюсь з торбою, мотнули до мене – цілуватись, й підступно зазирали у кишені, сподівались на щось смачненьке.
Але не на того трапили. Поцілуватися з ними поцілувався. Навіть поні цьомкнцу. Й прикривши одежою собі пузо, рушив на зупинку. А коні слідом за мною – з цьомками.
Аж тут раптом з-за дерев вискочили дві дівахі, та зі злістю стали відганяти коней, лаялись, били тварин по мордам… Й мого емоційного позитиву - як й не було.
Бог їм всім суддя. Хортиця, попри людське зло, залишається Хортицею – і продовжує обдаровувати злих і незлих своєю красою…



























1 коментар:

Unknown сказав...

Одна поправочка: керівництво заповідника, принаймні теперішнє, ніколи не заявляло про існування на острові Хортиця Запорозької Січі. Скрізь подається інформація про городок Байди Вишневецького як прототип Січі на острові Мала Хортиця(острів Байда).
Щодо коней... Вони ж не вівці, скільки від них шкоди?
Більше шкоди від людей.