28 серпня 2015

Коли закінчиться війна?


Витягнув з кишені, щоб показати вервечку, а вона ніби жива – як пташка, злякай і полетить…
Принаймні, мені так здалося.

У моєї вервечки з білих перлів – своя історія, але про це якось іншим разом.
Для мене було несподіванкою, коли жінки в церкві попросили мене пояснити їм, що таке вервечка до Фатімської Матері Божої.
І це в православній церкві. Постсовковій…
У світі церкви візантійського обряду (православні) читають Фатімську молитву. Й не дивно, що про неї майже нічого не знають у пострадянському просторі, зокрема, в Україні, де здебільшого домінує московська православна церква, або ж має певний вплив. Адже, якщо по простому, це молитва про навернення Росії до Бога. Зрозуміло, Москва такого не могла допустити.
Про об’явлення Пресвятої Богородиці у Фатімі можна почитати й без мене. Нагадаю лише, що з 13 травня по 13 жовтня 1917 року під час своїх об’явлень Діва Марія попередила світ про небезпеку, яка йде з Московії, передрікла: Першу та Другу світові війни, а також третю глобальну світову трагедію, і причина всіх цих бід – Московія.
Божа Матір навчила молитві на вервечці, яку ми називаємо Фатімською, і попросила людство щодня молитися, щоб уникнути зла з Москви. До речі, Фатіма – португальське місто, під час Другої світової війни жодна куля не пролетіла в Португалії.
Діти, яким об’являлася Діва Марія, попросили Богородицю уберегти їхню країну від війни, і Вона виконала свою обіцянку, зобов’язавши дітей щодня молитися на вервечці молитву, якої вона їх навчила.
Масштабно людство долучилося до Фатімської молитві на вервечці лише у 1942 році… Тоді ж домовилися читати цю молитву скрізь на планеті в один час – за Київським часом, це дев’ята вечора.
Особисто я, якщо кому цікаво, знаю про Фатімську молитву на вервечці з дитинства, а безперервно, щодня, читаю уже чверть століття…
Не впевнений, що жіночки з церкви, яким розповів про Фатімську вервечку, тут же кинулися її перебирати. Фатімська молитва дуже сильна, особливо, якщо молитися гуртом, і немає проблем, які б не можна було вирішити за допомогою цієї молитви. Разом з тим, завжди на перепоні стають злі сили, щоб перешкодити молитві. І ці сили не менш потужні, аніж сама молитва. Тож, в даному випадку перемагає сильніший. А ось в цьому – відповідь на те, коли закінчиться війна і москальські окупанти заберуться з України.
Думаю, якщо жіночки поцікавилися Фатімською молитвою, хай навіть не відразу почнуть перебирати вервечку, це вже добрий знак – крок до перемоги над москальською ордою, яка вдерлася на наші землі…
На світлині – калина, що біля нашої церкви. Сьогодні сфотографував.
«Не хилися, червона калино, маєш білий цвіт.
Не журися, славна Україно, маєш вільний рід…»

Немає коментарів: