22 грудня 2013

Бери диван і на Майдан!


Сьогодні до Запоріжжя прибув Вогонь Миру з Віфлеєму.

Під час богослужіння, зокрема у нас, у Св.Троїцькому кафедральному соборі, пластуни запалили свічку від віфлеємської. Довго не затримувалися, бо поспішали на дванадцяту годину на запорізький Майдан. У проповіді архієпископ пояснив, що вогонь буде зберігатися у вівтарі до Святвечора.
Як передавався вогонь на Майдані, не знаю, бо у цей час був ще у церкві. А коли приїхав туди, бачив багато людей, які тримали запалені свічечки у пластикових стаканчиках, щоб вітром не задуло. Пластунів уже не було, певно, поїхали до інших церков. Так розумію, це той вогонь, який вчора прибув з Віфлеєму до Києва на Майдан, тепер його часточка потрапила й до Запоріжжя, а також до інших міст, отож Вогонь Миру розпалить Майдан по всій Україні.
Запоріжці, які постійно виходять на тутешній Майдан, уже перезнайомилися, ще пару неділь і ми будемо тут як одна сім’я. Тож, шановні земляки, хто не може поїхати на київський Майдан, приєднуйтеся до місцевого: щодня о 17-й годині біля облради. Тут класно!
Тільки зважте, що плакати, транспаранти, прапори та стрічки тут не видають, треба мати свої. Можна навіть просто на аркуші з учнівського зошита щось своє написати, розмалювати.
Всі, хто приходить на запорізький Майдан, приходять свідомо – щоб підтримати київський, а також своєю присутністю заявити, що не служать золотому унітазу.





Бери диван і на Майдан!



Олександра. Вона перша обізвалася до мене – сказала, що читає цей мій блоґ, подобаються фото Хортиці.
Олександро, ще раз красно дякую!
Свою обіцянку виконаю – і ми всі, у кого буде таке бажання, зберемося на Хортиці, погуляємо, пофоткаємо, але після Майдану. Зараз у нас – Майдан!

Немає коментарів: