30 березня 2016

Запорізькі воїни отримали державні нагороди


Запорізькі воїни, які повернулися з АТО, нагороджені орденом “За мужність”, медалями та посвідченнями учасників бойових дій.


Воїнам 93-ї окремої механізованої бригади та 55-ї артилерійської бригади сьогодні, 30 березня, в обласному краєзнавчому музеї під час уроку мужності вручили державні нагороди, а також посвідчення учасників бойових дій.
Молодший сержант Сергій Куліш відзначений орденом “За мужність” III ступеня, а молодші сержанти Роман Селенко та Арам Степанян, солдати Дмитро Сичов, Сергій Бережний, Олександр Ніколаєнко, Андрій Соколов, Юрій Савченко, Андрій Вайда, Андрій Мозуля, Валерій Анушкін, Олександр Меркулов нагороджені медалями “Захиснику Вітчизни”.
Сержанту Ігорю Підлісному, прапорщику Анатолію Григор’єву, солдатам Руслану Сілівейстрову, Олександру Міхальову, Руслану Бабичу, Миколі Приходьку, Олександру Савченку, матросу Олександру Румянцеву вручені посвідчення учасників бойових дій.



“Воїни, яким ми сьогодні вручили державні нагороди, воювали на сході країни. Це, в основному, в Авдіївці, Пісках, при обороні Донецького аеропорту, у Горлівці. Там, у найзапекліших боях, брала участь наша прославлена 93-а механізована бригада. І серед нагороджених – саме з 93-ї найбільше. Вони гідно воювали, зараз звільнені в запас і зараховані до оперативного резерву першої черги, тож за потреби протягом 24 годин можуть поповнити лави бойових з’єднань ЗСУ”, - розповів заступник облвоєнкома Михайло Логвінов. Він висловив вдячність всім учасникам бойових дій за чесне виконання службових обов’язків у бойових умовах, проявлену мужність, стійкість, відвагу, а також вручив грамоти волонтерам та журналістам.


За особисту мужність і високий професіоналізм під час бойових завдань Сергій Куліш нагороджений орденом “За мужність”.


Сергій Куліш до мобілізації і зараз продовжує працювати на шахті Залізорудного комбінату. Був мобілізований у квітні 2014 року, звільнений у березні 2015 року. Воював під Авдіївкою і Горлівкою, під Луганськом та Славінськом. Про війну Сергій згадувати не хоче, каже: “Хто там був, той знає”.







Запорізький обласний краєзнавчий музей, зала: “АТО. Війна за Незалежність”

Немає коментарів: